Uw digitale identiteit beschermen | McAfee Blog (2024)

Personen onder de 60 verliezen het online. En daarmee bedoel ik geld, dankzij digitale identiteitsdiefstal.

In zijn meest eenvoudige vorm bestaat uw digitale identiteit uit een groot aantal zaken die terug te voeren zijn op u en wie u bent. Dat kan variëren van foto’s die u online plaatst, online winkelaccounts, e-mailaccounts, telefoonnummers, bankrekeningen tot uw burgerservicenummer.

Op deze manier vormen tientallen puzzelstukjes uw digitale identiteit, bestaande uit verschillende accounts, ID-nummers, enzovoort. Samen vormen ze een beeld van u. En daarom zijn die kleine puzzelstukjes van uw identiteit zo’n aantrekkelijk doelwit voor hackers. Als ze de juiste combinatie in handen krijgen, kunt u het slachtoffer worden van diefstal of fraude.

Mensen onder de 60 vormen een belangrijk doelwit voor fraude

Dit is wat er gebeurt:mensen jonger dan 60 jaar gaven twee keer zo vaak aan dat ze geld waren kwijtgeraakt tijdens het online winkelen. Het onderzoek laat ook zien dat volwassenen onder de 60 meer dan vier keer zoveel kans lopen geld kwijt te raken aan beleggingszwendel. In de meeste gevallen was hierbij sprake van zwendel met een vorm van beleggen in cryptomunten.

Het is geen verrassing dat jongvolwassenen op deze manier het doelwit worden.Ze gebruiken veel vaker dan welke andere leeftijdsgroep dan ook mobiele apps voor peer-to-peer betalingen, het overmaken van geld tussen rekeningen en het betalen van rekeningen. Kortom, er gaat veel geld door hun handen dankzij hun smartphones en computers.

Uzelf beschermen tegen hackers en fraude betekent uw digitale identiteit beschermen. En dat kan aanvoelen als een flinke taak, gezien de hoeveelheid gegevens waaruit uw digitale identiteit bestaat. Maar het kan wel, vooral als u uw identiteit als een puzzel beschouwt. Een stukje hier, nog een stukje daar, en het plaatje is compleet (of net compleet genoeg) om een hacker te geven wat hij nodig heeft om u uw geld afhandig te maken. De manier om veilig te blijven is dus om die puzzelstukjes uit andermans handen te houden.

Zes manieren om uw digitale identiteit te beschermen tegen hackers en fraude

Het is eigenlijk niet zo moeilijk. Met een paar nieuwe gewoontes en enkele apps om u te helpen, kunt u uzelf beschermen tegen de pijnlijke gevolgen van fraude. Hieronder staat een lijst met simpele zaken waarmee u direct aan de slag kunt:

1. Begin met de een van de grondbeginselen: beveiligingssoftware

Bescherm uzelf door uw spullen te beschermen. Door beveiligingssoftware op uw computers en smartphones te installeren en te gebruiken, kunt u allerlei aanvallen voorkomen en veiliger surfen, bankieren en online winkelen. Ik kan het niet genoeg benadrukken: bescherm uw smartphone. Slechts ongeveer de helft van alle mensen beschermt hun smartphone, ook al gebruiken ze deze om een taxi te boeken, eten te bestellen, geld naar vrienden over te maken en nog veel meer. Als u uw smartphone onbeveiligd gebruikt, betekent dit dat u al dat geld over het internet verstuurt op een manier die veel en veel minder veilig is dan wanneer u online bescherming gebruikt.

2. Creëer sterke wachtwoorden

U hoort dit wel vaker en daar is een goede reden voor: sterke, unieke wachtwoorden vormen een van de beste verdedigingsmaatregelen tegen hackers. Gebruik ze (of versies ervan met slechts minieme wijzigingen) nooit opnieuw op de verschillende platforms en diensten die u gebruikt. Werk ze regelmatig bij (minstens elke 60 dagen)! Dat klinkt als een hoop gedoe, maar met wachtwoordbeheer wordt dat allemaal automatisch voor bijgehouden. En mocht uw platform of dienst het gebruik van tweeledige verificatie aanbieden, maak daar dan zeker gebruik van. Het is een extra beveiligingslaag die het voor oplichters moeilijker maakt om u te hacken.

3. Blijf up-to-date met updates

Bijna dagelijks verschijnen er updates op onze telefoons en computers; weersta de neiging om het installeren ervan uit te stellen. Naast verbeteringen bevatten updates vaak ook belangrijke beveiligingsoplossingen. Dus als u op een apparaat een melding krijgt voor uw besturingssysteem of app, ga dan aan de slag en voer de update uit. Zie het als een extra verdedigingslinie tegen hackers die misbruik willen maken van oude fouten in uw apps.

4. Denk twee keer na voordat u iets deelt

Sociale media zijn een plek waar hackers graag persoonsgegevens verzamelen omdat mensen soms meer delen dan goed voor ze is. Met gegevens zoals uw geboortedatum, de naam van uw eerste school, de meisjesnaam van uw moeder of zelfs het merk van uw eerste auto, kunnen ze veelvoorkomende beveiligingsvragen beantwoorden waarmee ze uw accounts kunnen hacken. Verhoog de privacyinstellingen op uw accounts zodat alleen vrienden en familie uw berichten kunnen zien – en realiseer u dat de beste verdediging hier is om helemaal geen mogelijk gevoelige informatie te plaatsen. Vermijd ook die “quizzen” die soms in uw sociale feeds verschijnen. Dit zijn manieren waarop hackers informatie proberen te verkrijgen die uw identiteit in gevaar kan brengen.

5. Versnipperen

Ook al werken velen van ons inmiddels met papierloze facturen, identiteitsdiefstal door in het afval te graven, of “dumpster diving”, komt nog steeds voor. Zeker dingen zoals facturen voor gemaakte ziektekosten en belastingdocumenten kunnen nog steeds in uw brievenbus terechtkomen. Die moet u op de juiste manier weggooien als u er klaar mee bent. Investeer om te beginnen in een papierversnipperaar. Nadat u die rekening online hebt betaald, versnippert u die zodat alle persoonlijke of financiële gegevens die erop staan niet meer kunnen worden gelezen (en veilig kunnen worden gerecycled). Laat verder, als u een tijdje van huis bent, een kennis uw postbus legen of laat het postkantoor uw post tijdelijk vasthouden. Zo voorkomt u dat dieven tijdens uw afwezigheid persoonlijke gegevens uit uw postbus halen.

6. Controleer uw krediet

Zelfs als u denkt dat er geen probleem is, moet u uw krediet controleren. Het punt is dat iemand zaken op uw kosten kan aanschaffen zonder dat u dat weet. Afhankelijk van waar u woont, houden verschillende kredietrapportagebureaus het krediet van personen bij. In Nederland is de belangrijkste de Stichting BKR. In de VS zijn dat Equifax, Experian en TransUnion. In de VS vereist de Fair Credit Reporting Act (FCRA) dat deze bureaus u minstens één keer per 12 maanden een gratis kredietcontrole geven, maar in Nederland is dit niet gratis. Canada, het Verenigd Koninkrijk en andere landen bieden ook manieren om een gratis kredietrapport te krijgen. Bekijk uw opties – u zult misschien verrast zijn door wat u vindt.

Hoe weet ik of mijn identiteit gestolen is?

Zoals ik net al zei, is de snelste manier om erachter te komen wat er met uw identiteit gebeurt, uw kredietwaardigheid controleren. Identiteitsdiefstal gaat verder dan geld. Oplichters stelen identiteiten om appartementen te huren, toegang te krijgen tot medische diensten en zelfs om een baan te krijgen. Dergelijke zaken kunnen blijken uit een kredietrapport, zoals wanneer een onbekend adres verschijnt in een lijst van uw huidige en voormalige woonplaatsen of wanneer een bedrijf waarvoor u nooit gewerkt hebt als werkgever verschijnt. Als u iets vreemds ziet, ga er dan meteen achteraan. Veel bedrijven hebben fraudeafdelingen die u met procedures kunnen helpen om uw naam te zuiveren als u erachter bent gekomen dat er ten onrechte kosten of diensten bij uw in rekening zijn gebracht.

Andere tekenen zijn veel duidelijker. Het kan zijn dat incassobureaus u bellen of dat u zelfs belastingaanslagen in uw brievenbus krijgt (jakkes). Zulke gevallen zijn duidelijk een teken dat er echt iets mis is. Meld het in dat geval meteen:

  • In Nederland is hiervoor het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude (CMI). Als u in de VS woont en denkt dat iemand uw persoonsgegevens gebruikt, ga dan naar IdentityTheft.gov.
  • Ga in Canada naar antifraudcentre-centreantifraude.ca voor hulp.
  • En controleer in het VK CIFAS, de Britse fraudebestrijdingsdienst, op cifas.org.uk.

Veel andere landen bieden vergelijkbare overheidsdiensten aan. Een snelle zoekopdracht wijst u in de juiste richting.

Een andere stap die u kunt nemen, is elk kredietbureau vragen om uw krediet te blokkeren, zodat oplichters uw persoonsgegevens niet kunnen gebruiken om nieuwe kredietlijnen of rekeningen op uw naam te openen. Fraudewaarschuwingen bieden u ook nog een andere vorm van bescherming. U kunthier meer te weten komen over fraudewaarschuwingen.

Uw digitale identiteit in eigen handen houden

Met zoveel stukjes en beetjes informatie die uw digitale identiteit vormen, houdt een bredere manier om deze veilig te houden in dat u uzelf de vraag stelt:wat zou er kunnen gebeuren als iemand deze gegevens in handen krijgt? Als u zich verder realiseert dat zelfs kleine stukjes onbeveiligde informatie kunnen leiden tot fraude of diefstal in uw naam, dan helpt dat – zelfs één onversnipperde rekening van een paar euro kan een oplichter het puzzelstukje geven dat hij nodig heeft. U kunt uw digitale identiteit veilig houden door deze informatie uit de handen van anderen te houden.

Uw digitale identiteit beschermen | McAfee Blog (1)

Wij presenteren McAfee+

Bescherming tegen identiteitsdiefstal en privacy voor uw digitale leven

Uw digitale identiteit beschermen | McAfee Blog (2024)

References

Top Articles
The BEST Menstrual Phase Foods, Recipes + Tips for Hormone Balance
17 spring front porch decor ideas for a fresh first impression in 2022
Pau.blaz
Administrative Supplement Program to Add Fluid-based Biomarkers and APOE Genotyping to NINDS ADRD Human Subjects Research Grants
Wsbtv Fish And Game Report
Used Trucks for Sale in Oneida, TN (with Photos)
Denman Promo Code
Toro Dingo For Sale Craigslist
Cmx Cinemas Gift Card Balance
411.Com Reverse Address Lookup
Herman Kinn Funeral Home Obituaries
My Scheduler Hca Cloud
Bobibanking Retail
Apple Store Near Me Make Appointment
Paperless Guide: Workflow
Savage Model 110 Serial Number Lookup
What Does Fox Stand For In Fox News
Thor Majestic 23A Floor Plan
Nsu Occupational Therapy Prerequisites
Learning The Hard Way Chapter 4
Wac 182
10 Teacher Tips to Encourage Self-Awareness in Teens | EVERFI
Immobiliare di Felice| Appartamento | Appartamento in vendita Porto San
Linus Tech Tips Forums
Rick Steves Forum
Covenant Funeral Service Stafford Obituaries
Best Restaurants In Lynnwood
Teddy Torres Machoflix
Restored Republic June 16 2023
Syracuse Deadline
Korslien Auction
Family Leisure Sale
Dimbleby Funeral Home
Hanging Hyena 4X4
Jan Markell Net Worth
Minor League Baseball Leaders
2010 Ford F-350 Super Duty XLT for sale - Wadena, MN - craigslist
Orylieys
Ctbids Reno
Surface Area Formulas (video lessons, examples, step-by-step solutions)
Enlightenment Egg Calculator
Kagtwt
Cashflow Manager Avid
5417873087
Weather Underground Pewaukee
Arrival – AIRPOWER24 6th – 7th Sept 24
Broadcastify Thurston County
Big Lots Hours Saturday
Trapshooters.com Discussion Forum
Skid B Gon Brake Pads
Craigslist High Springs Fl
Opsahl Kostel Funeral Home & Crematory Yankton
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated:

Views: 5864

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.